[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NQoEeHz0UC0?rel=0]

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga engega una nova etapa amb Gemma Carbó al capdavant coincidint amb el 30è aniversari de l’espai cultural. 

La nova directora del museu és experta en polítiques culturals i té experiència en el món museístic. La Fundació Carulla li ha confiat el projecte per tal que lideri una renovació de la institució perquè es pugui adaptar a les noves tendències museístiques. Així, el MVR ha fet públic aquest dijous el relleu del fins ara director, Ramon Rosich, qui ha estat a càrrec del museu des de la seva inauguració. Rosich continuarà al museu com a conservador gestionant el volum de col·lecció de la institució.

El MVR afronta aquesta nova etapa amb l’objectiu d’aconseguir una major implicació amb la societat, amb la creació de coneixement i la generació de pensament crític, i ser-ne un agent actiu en la seva transformació.

Gemma Carbó ha estat fins fa ben poc directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals de la Universitat de Girona. Ha treballat, entre d’altres, al Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries, al Museu del Cinema a Girona i al Laboratori de Cultura i Turisme de la Fundació Barcelona Media. Presideix l’Associació Conarte Internacional, lligada a Conarte Mèxic, amb l’objectiu d’establir aliances entre el món artístic i educatiu a Catalunya.