[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qGidzsgrQZ4]

La diversitat d’opinions sobre la possibilitat d’obrir el pati de l’Escola Martí Poch a tota la ciutadania va ser palpable en el Ple Municipal de l’Espluga celebrat aquest passat dijous.

En resposta a la pregunta del grup de SOM Espluga, David Rovira confirmava la voluntat de l’equip de govern d’obrir al públic el pati de l’escola en horari no lectiu i sense coincidir amb les activitats extraescolars. El grup de l’oposició va lamentar que quan ho van ells proposar es descartés la iniciativa. El regidor de SOM Espluga, Xavier Rosell, exposava que “l’Associació de Pares i Mares de l’escola té un problema de confiança amb l’equip de govern” pel possible mal estat del pati si s’obre al públic.

ÀUDIO: Xavier Rosell explica la preocupació al Ple Municipal

De fet, en el darrer any l’AMPA ha impulsat un projecte de millora de l’espai amb obra de vil·la, per això ara els membres de l’associació demanen que, si finalment s’obren les portes a la ciutadania, es prenguin mesures perquè no augmentin les deixalles o destrosses al pati que perjudiquin l’activitat dels alumnes.

ÀUDIO: Valoració de les vocals de l’AMPA de l’Escola Martí Poch

L’alcalde de l’Espluga va aclarir que ara es reconsidera la proposta d’obrir el pati perquè des del Departament d’Ensenyament es promou que els espais públics es posin al servei de la ciutadania. David Rovira va mostrar-se dolgut perquè alguns pares i mares s’oposin a la iniciativa per no compartir les millores del pati amb la resta dels veïns. Rovira reconeix que poden produir-se casos d’incivisme, però considera que és un espai públic al qual històricament s’hi està accedint de forma il·legal i que, si s’acaba obrint al públic, l’Ajuntament haurà de comprometre’s a mantenir-lo i reparar possibles desperfectes.

ÀUDIO: David Rovira detalla l’origen de la iniciativa

Finalment, Xavier Rosell va concloure que ha d’existir quòrum al voltant d’aquesta decisió i constatava que els parcs públics estan en mal estat. Al seu temps, el regidor de serveis municipals, Joan Amigó, va recordar que els pressupostos d’enguany tenen una partida de 18.000 euros destinada a la millora dels parcs infantils.