L’Ajuntament de l’Espluga ha aprovat inicialment aquest dijous en el Ple Municipal el pressupost per al 2018 de 4.738.810 euros amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció dels regidors de Som Espluga.

La partida més destacada del pressupost, i així ho anunciava el regidor d’hisenda, és la que es destinarà a la instal·lació del camp de futbol de gespa artificial, una inversió fixada en 500.000 euros. Joan Amigó celebrava els acords amb l’oposició que es tradueixen en la creació d’una nova partida per polítiques d’habitatge de 4.000 euros i l’augment a 20.000 euros per als pressupostos participatius.

ÀUDIO: Joan Amigó anuncia la inversió del camp de futbol de gespa artificial

El regidor d’hisenda, Joan Amigó, també destacava els 9.000 euros de manteniment que permetran pintar l’Escola Martí Poch i la partida de 5.300 euros per pintar el Pavelló del Casal. Amigó va explicar que, una vegada estrenat el nou pavelló, es farà una rentada de cara a l’equipament esportiu del Casal. Un altre espai que s’adequarà és el local de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell ubicat a l’antic Escorxador Municipal, el consistori hi dedicarà 10.000 euros. El regidor d’hisenda també anunciava una actuació “de xoc” en els parcs infantils del municipi per arreglar i posar al dia els aparells i atraccions, s’hi invertiran 18.000 euros.

Dels comptes municipals també en destaca l‘adhesió de l’Espluga al consorci de televisió de TAC12, unint-se així amb els pobles i ciutats del Camp de Tarragona que ja en formen part i incloure’s dins de la cobertura informativa de la televisió i els serveis que ofereix TAC12. Joan Amigó va assenyalar que la partida prevista és de 30.000 euros però que podria anar a la baixa en funció dels acords que es tanquin amb el consorci de la televisió pública.

En el capítol d’inversions també en destaquen els 70.000 euros que es destinaran a l’arranjament de camins i a millora del camí del dipòsit de Sant Miquel. L’ajuntament comprarà l’any vinent un elevador per al Cementiri Municipal per facilitar les tasques dels enterraments, sobretot pensant en els nínxols més alts. Joan Amigó també avançava que es farà una primera intervenció a l’edifici de Cal Cabeça, està pressupostada en 25.000 euros i servirà per netejar part de l’immoble i dur a terme petites actuacions de manteniment.

Som Espluga s’absté i critica l’execució dels pressupostos

El grup de l’oposició, Som Espluga, es va abstenir en la votació dels pressupostos i, d’entrada, lamentava haver rebut el pressupost amb pocs dies de marge per estudiar-lo i poder fer aportacions. Joan Amigó responia que enguany ha estat complicat enllestir els comptes municipals a causa de la intensitat política del moment.

ÀUDIO: Josep M. Vidal lamenta el retard dels pressupostos

ÀUDIO: Joan Amigó justifica el retard dels pressupostos

D’altra banda, Josep Maria Vidal, regidor de Som Espluga, criticava que els pressupostos es preveuen d’una manera, però  algunes de les partides s’acaben destinant, en el seu punt de vista, per cobrir altres matèries. “Les partides són uns esbossos d’un dibuix que no saps com acabarà sent”, va expressar Vidal, mentre que Amigó defensava que s’havien executat bé.

Finalment, el regidor de l’oposició remarcava que el seu grup plantejava dedicar 20.000 euros a polítiques d’habitatge, una quantitat que proposaven aconseguir amb una disminució de la despesa en festes. Finalment, per a les accions d’habitatge es preveuen 4.000 euros i el regidor d’hisenda assegura que, en l’inici de la crisi econòmica, la partida de la Festa Major ja es va reduir prop d’un 50% i s’ha anat recuperant en els darrers anys.

ÀUDIO: Josep M. Vidal plantejava una disminució de la partida de festes per potenciar les polítiques d’habitatge

ÀUDIO: El regidor d’hisenda assegura que la partida de la Festa Major ja es va reduir molt