La plaça Montserrat Canals s’ha convertit aquest dissabte en el punt de parada de 320 motos de la ruta Eutiches Book que va recórrer 600 quilòmetres entre sol, pluja, neu i vent, tot visitant la Costa Daurada, comarques d’interior de Catalunya i la Franja de Ponent.

Malgrat les inclemències climatològiques, els participants de l’Eutiches Book van arribar a l’Espluga de forma intermitent a partir de la una del migdia i pràcticament fins a les quatre de la tarda. Tot i això, va ser necessari modificar l’itinerari en punts de les Muntanyes de Prades ja que, per sobre dels 800 metres d’altitud la precipitació va ser en forma de neu, per exemple a Prades o a Vilanova de Prades.

A l’Espluga de Francolí els més de 320 motoristes van aparcar a la plaça Montserrat Canals convertida en un parc tancat i van dinar al Pavelló del Casal per després retornar al punt d’inici, l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta activitat no competitiva ha estrenat així l’edició de la Costa Daurada i, tot i el mal temps, els organitzadors consideren que la proposta ha vingut a la demarcació de Tarragona per quedar-s’hi. De fet, Ferran Roca, coorganitzador de l’Eutiches Book, assegura que la prova ha estat més dura i això agrada als participants.

Els participants de l’activitat, 10 dones i 322 homes, desconeixien el traçat, ja que van haver de seguir les direccions i indicacions que els marcava el road book. Aquest itinerari va ser elaborat pel motorista de Vimbodí i Poblet, Fernando Gil, que ha participat en nombroses proves esportives, com per exemple el Ral·li Dakar.