La Conca de Barberà s’acomiada de l’hivern amb una nevada que, en la majoria dels pobles, ha enfarinat les teulades i les zones de vegetació. La precipitació ha estat intensa a primera hora d’aquest matí de dimarts, deixant els gruixos més significatius a la Baixa Segarra, per exemple uns 10 centímetres de neu a Santa Coloma, mentre que a l’Espluga i a Montblanc no ha pres terra.

188 alumnes de la Conca no han pogut anar a l’escola

A causa de la nevada, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha suspès set rutes del transport escolar i 188 alumnes s’han vist afectats, tot i això les escoles de Vimbodí i Poblet, l’Espluga o Montblanc han obert amb normalitat. Pel que fa a la circulació, l’única complicació ha estat a la N-240 al seu pas pel Coll de Lilla on, a primera hora del dia, era necessari l’ús de cadenes.

El mateix dia en què comença la primavera, la neu s’ha deixat veure a la Conca, aquesta vegada de forma tímida i sense afectacions destacades. La imatge dels municipis enfarinats ha durat ben poc a les cotes inferiors als 500 metres, ja que la neu s’ha desfet ben aviat. El cel ennuvolat ha fet net aquest migdia i el sol ha eliminat el rastre de la nevada, tot i que les temperatures continuaran baixes.

1 COMENTARI

  1. Hola, soc filla de L’Espluga però visc a Tarragona.
    Em sento MOLT ORGULLOSA de totes les activitats que feu al poble i us felicito.
    VISCA L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ i endavant.
    Dolors

Comments are closed.