Junts per Catalunya ha presentat la seva candidatura aquest dilluns a l’Espluga postulant-se com la llista de país capaç de restituir el Govern de Carles Puigdemont i tots els consellers, sent aquesta, consideren, la millor resposta que es pot donar a l’aplicació del 155.

L’acte es va celebrar a l’Auditori Carulla Font del Casal davant d’una setantena de persones i amb la participació del cap de llista de Junts per Catalunya per Tarragona, Eusebi Campdepadrós; els candidats a la Conca, Marc Rovira i Dolors Sabaté, i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, qui va encetar els parlaments. En l’acte també es va poder veure una intervenció gravada de Carles Puigdemont des de Brussel·les i una gravació de veu de Jordi Sánchez des de la presó.

Eusebi Campdepadrós va exigir tres majories per al 21-D. D’una banda, una majoria de les forces que consideren que la situació de Catalunya s’ha de resoldre per un via democràtica; d’altra banda, una majoria independentista i, finalment, un suport clar pel president i Govern legítim de Catalunya. Campdepadrós remarcava que “l’aplicació del 155 és una ocupació militar”, però considera que Mariano Rajoy va imposar les eleccions perquè es veia incapaç de mantenir el 155.

ÀUDIO: Eusebi Campdepadrós, cap de llista de Tarragona, exposa els objectius de JuntsxCat

El número 1 a la Conca, Marc Rovira, va remarcar que “Junts per Catalunya és el que més s’ha pogut assemblar a la llista unitària” i assegurava que és l’única formació que defensa tornar a la situació anterior a l’aplicació del 155 restituint el govern. Rovira es va mostrar crític amb la Unió Europea i, alhora, considera que PP, Ciutadans i PSC, si guanyen les eleccions, eliminaran tot el que sigui catalanisme.

ÀUDIO: Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca i candidat de JuntsxCat, sobre la voluntat de restituir el Govern de Puigdemont

Per la seva part, Dolors Sabaté, número 13 a Tarragona per Junts per Catalunya, recordava que es va sumar a la llista gràcies a la trucada del mateix Puigdemont, qui li ho va demanar personalment, i considera que és una llista transversal perquè integra persones de molts sectors. Sabaté, que va acabar el seu parlament recitant un poema de Ramon Muntanyola, aposta per la restitució del president i dels consellers que han estat cessats per l’Estat espanyol.

ÀUDIO: Dolors Sabaté, cadidata de la formació a la Conca, aposta per la restitució del Govern

David Rovira, alcalde de l’Espluga, va expressar que “el bloc unionista vol humiliar Catalunya” i assegura que es vol destruir la cultura i llengua catalana. Citant a la vicepresidenta del Govern Espanyol, Soraya Sáenz De Santamaría, Rovira denunciava que el Partit Popular té la justicia comprada al seu servei i que la llei que preval a l’Estat és la de la unidad de la patria. 

ÀUDIO | David Rovira: “ens volen humiliar”