La Formació Permanent de l’Espluga va celebrar ahir la Festa de Nadal amb l’actuació del jove violinista montblanquí, Alexandre Amorós o també conegut per Sasha, que amb només 9 anys va sorprendre el públic amb el seu gran domini del violí i la compenetració amb el pianista Marc Torres amb qui va compartir escenari.

Prop d’un centenar de persones omplien bona part de l’Auditori Carulla Font de l’Espluga per escoltar el repertori d’una hora de Sasha Amorós. En la primera part del concert van interpretar peces pensades per a aprenents, composicions de Frederic Seitz, Oscar Rieding, Zazir Bagirov i Joseph Hector Fiocco.

En la mitja part de l’actuació, Montse Bosch i Josep M. Vallès van recitar poemes de Mn. Ramon Muntanyola, del qual aquest any se n’ha celebrat el centenari del seu naixement. En la darrera part de l’audició, el repertori va pujar de nivell amb obres d’Antonio vivaldi, A. Saint-Amery, Jules Massenet, Charles A. de Bèirot, Carlos Gardel. Finalment, Alexandre Amorós i Marc Torres van acabar amb un recull de nadales.

Sasha Amorós va començar a estudiar el violí abans dels tres anys i amb nou anys ja ha guanyat el primer concurs de violí de Barcelona organitzat per l’escola de música Sant Gregori i també ha estat reconegut amb el Premi Porter i Rovira de l’Escola Municipal de Música de Montblanc. Sasha també ha estat guardonat amb el Gran Premi del Concurs Internacional a Distància de la ciutat de Moscou.