La regidoria de joventut i festes de l’Ajuntament de l’Espluga ha tornat a posar en marxa la campanya de prevenció del consum de l’alcohol en menors d’edat, just abans de les festes nadalenques.

La iniciativa engloba els comerços que tenen a la venda alcohol, aquests establiments han rebut una carta explicativa de la campanya i un cartell amb el lema “Aquí no venem alcohol a menors”. Ara, els comerços han de penjar aquest rètol en un espai visible i fer complir la normativa. A més a més, en el marc d’aquest programa de prevenció també es repartiran fullets informatius tant als adolescents com als pares per tal de conscienciar-los dels efectes negatius del consum d’alcohol.

La campanya, que impulsa el consistori, ja es va fer durant el primer trimestre d’aquest 2017 i  remarca que l’alcohol és una droga legal de fàcil adquisició, fet que permet que els menors hi puguin accedir de manera més directa. El consum d’alcohol és un dels factors principals que afavoreixen l’aparició de problemes socials i de salut, però és una substància que els joves assumeixen com a menys perillosa. De fet, el consum de begudes alcohòliques entre els menors d’edat ha augmentat en els darrers anys.