El Museu de la Vida Rural de l’Espluga acull aquest dissabte al matí la jornada de presentació de treballs universitàris sobre el món agrari que organitza la revista Sàpiens i el mateix museu.

D’aquesta manera, l’Espluga serà l’escenari de tres estudis sobre el món rural que començaran a les 10 del matí i acabaran al migdia amb la conferència del doctor en història moderna, Valentí Gual, anomenada “Clarors sobre el món rural” que clourà la jornada.

Qui encetarà les presentacions serà Jordi Roig, estudiant de màster d’Història i Identitats a la Mediterrània Occidental (UV-UB), que explicarà el seu treball de fi de grau que porta el títol de “La pesca catalana a l’època moderna”. També s’exposarà l’estudi de Lisard Palau Elacaho, màster en Història Contemporània i Món Actual (UB-UOC) que porta per títol “L’evolució demogràfica a la comarca del Pla d’Urgell al llarg del segle XIX”. Una tesi doctoral sobre bàndols i volència a Vic durant el segle XV anomenada “La família Altarriba” d’Elisenda Collelldemont i Vives serà l’últim projecte que es presentarà.