El pati de l’Antic Hospital acull des d’aquesta setmana una nova exposició infantil en què es repassa l’evolució de l’escriptura des dels seus orígens fins a l’actualitat.

La mostra, anomenada “De l’ABC a l’SMS”, està formada per nou plafons que destaquen la importància la comunicació escrita, destacant, per exemple, la creació de l’alfabet. L’exposició explica als més joves com s’han adaptat l’escriptura amb el pas dels temps i, alhora, exposa els motius pels quals és necessària. A més a més, la proposta a l’Espluga s’acompanyarà de diverses activitats paral·leles que faran els alumnes de les Escoles de Primària a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola del municipi.

Els nens i nenes de tercer i quart de l’Escola Martí Poch i l’Escola Vedruna visitaran l’exposició i faran diverses activitats. Un dibuix amb pintura com els prehistòrics, un missatge en una ampolla, l’elaboració d’un carnet personal o fer un escrit des d’un ordinador són propostes que els alumnes de primària faran per viure de primera mà algunes de les formes de comunicació que ens han precedit i les actuals.

“De l’ABC a l’SMS” és una exposició itinerant del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil que es podrà veure a l’Espluga fins al 5 de desembre.