Les joguines formen part del dia a dia dels infants i, encara ara, la majoria amaguen valors sexistes, segurament potenciats per les campanyes de promoció dels joguets. I, generalment, encara se segueixen atribuint uns colors per a les nenes i uns altres per als nens. Treballant amb aquests dos elements tan propers als infants es poden trencar molts tòpics sexistes, això és el que ha entès enguany el Consell Comarcal de la Conca que amb narracions de contes ha trobat una fórmula per promoure el valor de la igualtat de gènere entre els més petits.

Atents i receptius, aquesta va ser la resposta de la trentena de nens i nenes que aquest dijous van participar en la narració de contes que va acollir la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga. La història que representava el grup teatral Cotó-en-pèl parlava sobre els colors i, en definitiva, va transmetre que tant nens i nenes poden jugar a joguines i a futbol, sense diferenciacions per gènere.

Aquesta activitat és una iniciativa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal que també s’ha celebrat a Santa Coloma de Queralt. La representació dels contes infantils també farà parada a Montblanc, concretament el dijous 30 de novembre a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanillas. Aquesta proposta forma part del conjunt d’activitats que ha organitzat el SIAD a la Conca de Barberà per commemorar el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

ENTREVISTA a Nuri Estadella, bibliotecària de l’Espluga, sobre l’activitat d’aquest dijous