L’Espluga de Francolí celebrarà la sisena edició de la Festa de la Música aquest diumenge al Teatre Folch i Torres del Casalet amb l’actuació de set formacions musicals .

Amb motiu de la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, celebrada aquest dimecres 22 de novembre, l’Espluga viurà un matí de diumenge dedicat a la música que començarà  a les 11 del matí a la plaça Montserrat Canals amb l’actuació de la Batucada dels Diables de l’Espluga. L’inici serà un recorregut musical fins al Teatre Folch i Torres on es faran la resta d’actuacions musicals, ja que enguany la Festa de la Música no serà itinerant.

La sisena edició d’aquesta proposta comptarà amb la música de l’Orquestra i el Cor Treu-li la Pols al Teu Instrument, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, el grup espluguí Apalanke, la formació The Big Ones, Sukha Sound i Júlia Valls.

La 6a Festa de la Música se suma a la iniciativa “Música per la Llibertat”

L’esdeveniment acabarà amb la interpretació del Cant dels Ocells, una iniciativa que incorpora el projecte “Música per la Llibertat”, reproduït arreu del país, i liderat per Anna Ortega, qui a través de la música vol donar visibilitat a l’empresonament de membres de la societat civil i polítics catalans i demanar-ne el seu alliberament. Aquesta darrera proposta és oberta per a tothom que vulgui afegir-se a tocar el Cant dels Ocells. Per aquest motiu, l’organització anima a tothom a portar el seu instrument i un faristol per culminar l’acte interpretant conjuntament la peça. Els responsables de la proposta també han facilitat partitures de diverses veus per diferents nivells i partitures per instruments en Do, Sib, Mib, fa i instruments en Do que llegeixen clau de Fa.

El punt final a la Festa de la Música d’aquest 2017 es donarà amb un vermut popular amb productes locals. Enguany se’n celebra la sisena edició, tot i que anys enrere diversos grups musicals ja havien organitzat actes per celebrar Santa Cecília o pel Dia Internacional de la Música al juny. Des de fa 6 anys però, l’Associació Cultural Jordi Francolí, juntament amb la resta d’entitats i persones espluguines vinculades amb la música, pretén que aquest acte unitari serveixi per donar a conèixer la riquesa musical de la població. La Festa de la Música compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga.

1 COMENTARI

  1. Sí senyor! Utilitzar la música i/o l’esport per a fer política es la millor idea que podíeu haver tingut, la independència ha d’estar a tot arreu! Us felicito! Tot per la pàtria catalana!!!

Comments are closed.