Aquest dimarts, després de 9 sessions, ha acabat el taller de salut emocional que ha comptat amb la participació de més d’una vintena de dones. Organitzat per l’Ajuntament de l’Espluga, l’activitat se celebra des dels darrers tres anys i té una demanda superior a les places que s’ofereixen.

En el taller d’enguany s’ha treballat l’autoestima, l’empatia i tècniques de relaxació, entre d’altres, tot plegat per millorar la salut emocional. El taller l’ha impartit la psicòloga Laura Anglès i s’ha celebrat els dimarts a l’antic institut de l’Espluga. La dinamitzadora de les activitats s’ha mostrat satisfeta amb els resultats del taller i ha destacat que “ha estat un grup molt unit, molt cohesionat, perseverants i molt participatiu”.

ÀUDIO: Laura Anglès, psicòloga dinamitzadora del taller, explica les activitats

ÀUDIO: Valoració de Maria Jesús Martín, regidora de Benestar Social de l’Espluga

Futur incert del taller a causa del bloqueig dels pressupostos de la Generalitat 

Tot i el bon balanç de les usuàries i les responsables del taller, el futur d’aquesta proposta està en dubte de cara a l’any vinent. La regidora de Benestar Social de l’Espluga, Maria Jesús Martín, ha explicat que encara no ha sortit la convocatòria de subvenció de l’Institut Català de la Dona per aquest taller a causa de la intervenció dels pressupostos de les institucions catalanes.

ÀUDIO: Maria Jesús Martín sobre el futur del taller

Fins ara, l’Ajuntament de l’Espluga assumia una part dels costos i un percentatge estava subvencionat. Si l’ajut no arriba durant el 2018, s’està plantejant que el taller deixi de ser gratuït. Aquesta mesura l’han proposat les dones que han participat en el curs d’enguany per evitar que el taller desaparegui.