Per primer cop en l’actual etapa, el Pessebre Vivent de l’Espluga es podrà veure durant 3 dies, el 23, 24 i 26 de desembre, amb diferents representacions que començaran a les 6 de la tarda i es faran cada mitja hora fins les 8 del vespre.

El Pessebre Vivent de l’Espluga creix amb més representacions i més figurants

L’augment de representacions vol aconseguir esponjar el públic per tal de reduir les cues i augmentar el nombre de visitants. El 2015 el van veure 3.000 persones en dos dies. El certamen, que es fa de forma bianual al  nucli antic medieval de l’Espluga, coincideix enguany amb la commemoració dels 50 anys del primer Pessebre Vivent a la Cova de la Font Major, que va ser un dels primers de Catalunya i el més peculiar del moment.

Enguany també se superarà nombre de figurants i col·laboradors, ja que s’ha arribat a 130 inscrits després de la crida feta per augmentar el nombre de participants en la representació per poder ampliar el nombre de dies. Es recrearan prop d’una quarantena d’escenes diferents pels carrers dels Penitents, el del Castell, Ametllers, Ponç Hug de Cervera i Abadia, accedint a l’interior de cases i a la balma de conglomerat situada als peus de l’antiga fortalesa medieval.

Es vendran entrades anticipades

Una de les novetats serà el canvi d’ubicació del mercat, l’aprofundiment en les tradicions jueves de l’antiguitat, i l’increment d’animals i oficis tradicionals representats. Una de les apostes d’aquest 2017 és la venda anticipada de les entrades que es podran adquirir a partir de l’1 de desembre de forma anticipada a l’Oficina de Turisme de l’Espluga, al web www.pessebredelespluga.com o a l’App Pessebres Vivents. Una vintena d’entitats i empreses de la comarca donen suport a l’esdeveniment.