L’espluguí Ferran Civit es tornarà a presentar en les eleccions del Parlament de Catalunya com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya per la Conca de Barberà, com en les eleccions del 2015. Queda veure quin lloc ocupa a la llista que presentarà la formació republicana a la província de Tarragona de cara a les eleccions del pròxim 21 de desembre. En les últimes eleccions va ser el número 4 de la candidatura de Junts pel Sí, en la qual s’integrava Esquerra.

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí es presentarà en els comicis d’aquest desembre entre les llistes d’ERC, del qual n’és president regional a Tarragona. De fet, Ferran Civit feia una crida a la participació en les eleccions del 21 de desembre durant  la concentració d’aquest dimecres davant de l’ajuntament de l’Espluga. Civit va expressar: “El 21 de desembre a guanyar als carrers i a les urnes els que uns volen guanyar amb policies i jutges”.

Ferran Civit i Martí va néixer a l’Espluga de Francolí l’any 1977. És llicenciat en Antropologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en Història per la Universitat de Barcelona (UB). També ha obtingut el Màster en Relacions Públiques i Gabinets de Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Desenvolupament Humà Sostenible i Desenvolupament Local a la Universitat de Girona-UNESCO. A més, és diplomat en Postgrau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per “Internet: cerca, estructura i gestió de la informació”, i també en Postgrau per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per “La Vanguardia: Periodisme Digital Multimèdia”. Civit també va fer una estança a la Universitat d’El Salvador.