L’Ajuntament de l’Espluga ja ha obert el termini per presentar propostes de projectes per als pressupostos participatius del consistori que tenen una partida econòmica de 18.000 €.

Enguany, a diferència del 2016, els espluguins i espluguines poden plantejar les seves idees i, posteriorment, es sotmetran a votació per tal que la ciutadania pugui decidir quin projecte s’executa. Cada espluguí i espluguina major de 16 anys empadronada al municipi pot fer un màxim de 3 propostes que han de complir diversos criteris.

D’entrada les actuacions no poden superar la quantitat pressupostada en aquesta partida, 18.000 €, i tampoc pot tenir una afectació pressupostaria de més d’un any. La proposta ha de ser d’interès general pel municipi i ha de ser una competència municipal. Els criteris també fixen que el cost de manteniment de la proposta ha de ser sostenible i que no ha de suposar la  contractació de nou personal. Finalment, el consistori marca que l’actuació s’ha de trobar dins de la partida d’inversions i que no pot estar inclosa dins d’altres actuacions vinculades a la recepció de possibles subvencions externes.

Les propostes es podran presentar a l’Ajuntament fins al 20 de novembre del 2017 i s’hauran de fer concretant les dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon i/o mail). Després d’aquesta primera frase, si el nombre de propostes recollides fa inviable la validació tècnica de les iniciatives, el consistori n’escollirà sis que passaran a la validació tècnica. Serà llavors quan s’obrirà el període de votació entre el 29 de novembre i l’11 de desembre per escollir l’actuació guanyadora.

L’Espluga va estrenar els pressupostos participatius l’any 2016

L’any passat l’Ajuntament de l’Espluga va impulsar per primera vegada una partida de pressupostos participatius i, en aquell cas, es van proposar tres projectes: nova vorera i supressió de barreres arquitectòniques a la plaça Montserrat Canals, millora de l’enllumenat exterior del cementiri o la instal·lació de nous punts WIFI.

Finalment, amb 65 vots va guanyar la proposta de millora de la vorera de la plaça Montserrat Canals. Aquesta actuació encara no s’ha fet efectiva, però l’EFMR ha pogut saber que s’iniciarà aquest novembre i l’executarà l’empresa espluguina  Construccions JDJ Altarriba amb un pressupost de 10.000 €.

1 COMENTARI

  1. Sacar el seto de la piscina para conseguir más espacio en la cera,…… y librarnos de las ratas que pasean a sus anchas por los cables de la luz. Y delos insectos…. creo que sería un acierto y una imagen mucho más saneada y bonita cara al pueblo.

Los comentarios están cerrados.