Centenars de persones a la Conca de Barberà s’han tornat a concentrar davant dels ajuntaments per demanar l’alliberament dels vuit membres del govern català i els dos presidents de les entitats independentistes. Prop de 150 persones a l’Espluga i més de 300 a Montblanc han tornat a cridar “llibertat” en una jornada de vaga general plena d’accions de protesta.

A l’Espluga de Francolí la concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ha comptat amb la presència de l’alcalde i regidors del municipi i també amb la participació de l’espluguí Ferran Civit, fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. El batlle espluguí, David Rovira, ha explicat a la gent concentrada el desenvolupament de la jornada d’aquest dimarts en què juntament amb 3 alcaldes més de la Conca va estar a Brussel·les per, segons Rovira, visibilitzar el suport al procés català per part del món municipal i donar suport als membres del govern català cessat. L’alcalde de l’Espluga també ha dedicat unes paraules d’agraïment a les persones que s’han sumat a la convocatòria de vaga i als membres del Comitè de Defensa de la República de l’Espluga de Francolí per les seves accions de protesta.

Una marxa lenta de vehicles ha provocat retencions a la N-240

ÀUDIO: David Rovira relata la jornada a Brussel·les amb 200 alcaldes catalans

L’acte a l’Espluga ha seguit amb la intervenció de Ferran Civit qui ha llegit el manifest de la vaga i, alhora, ha criticat que Espanya no és un estat democràtic, ja que, segons Civit, ha empresonat a vuit membres del govern per haver organitzat un referèndum i ha recordat que el futur dels membres de la mesa del Parlament encara és incert. El fins ara diputat també ha donat suport als vuit polítics catalans empresonats i als “Jordis”, però també als membres del govern instal·lats a Brussel·les. Finalment, Ferran Civit ha fet una crida a la participació en les eleccions del 21 de desembre i ha expressat: “El 21 de desembre a guanyar als carrers i a les urnes els que uns volen guanyar amb policies i jutges”.

ÀUDIO: Ferran Civit remarca les eleccions del 21-D com una oportunitat 

La mobilització a l’Espluga ha acabat amb el cant dels Segadors i crits de “llibertat”. L’acte ha acabat de la mateixa forma a Montblanc on s’hi havien aplegat més de 300 persones, entre aquestes membres del consistori montblanquí però també els alcaldes de Vilaverd i Solivella i regidors d’altres municipis de la Conca. L’alcalde de Montblanc ha transmès ànims a la societat civil per part del president Puigdemont i dels consellers que estan a Brussel·les, després que Andreu fos un dels 200 alcaldes que ahir va viatjar a Bèlgica.