La cinquena edició del Festival Internacional Orgues de Poblet començarà aquest dissabte amb el concert inaugural de l’organista italiana Giulia Ricci que homenatjarà a Johan Sabastian Bach. De fet, les composicions del músic alemany seran l’eix connector dels tres concerts de l’edició d’enguany.

Giulia Ricci, organista reconeguda amb nombrosos premis nacionals i internacionals, interpretarà obres de Lübeck, Böhm i Bruhns com a mostra dels mestres que van influir a Bach. Ricci també farà sonar composicions de Bach amb l’orgue Metzler de la basílica de Poblet que és un instrument creat específicament per aquest repertori perquè s’inspira amb els orgues barrocs alemanys i francesos.

El Festival continuarà el dissabte 18 d’octubre amb el concert de la danesa Hanne Kulhmann i el dia 25 de novembre la japonesa Hatsumi Miura tancarà la cinquena edició amb una proposta musical diferent a les dues anteriors. Els concerts se celebren a la basílica de Poblet a dos quarts de nou del vespre i el preu de les entrades oscil·la entre els 6 i els 12 euros.

El portaveu del festival, Pep Gorgori, ha destacat que la proposta musical del Monestir de Poblet ja és una cita consolidada al territori i congrega veïns de les províncies de Tarragona, Lleida i Barcelona, principalment. Gorgori considera que el Festival destaca per l’excepcionalitat de l’orgue del Monestir que és l’únic, assegura, de la península amb aquestes característiques i pel marc patrimonial que ofereix el mateix Monestir de Poblet i el seu entorn.

ÀUDIO: Entrevista a Pep Gorgori, protaveu del festival