Prop d’un centenar de persones han tallat aquesta tarda la carretera N-240 a l’altura de Montblanc per reclamar l’alliberament del vicepresident de la Generalitat, 7 consellers del govern català i els líders d’Òmnium Cultural i l’ANC.

L’acció s’ha produït pocs minuts després de dos quarts de sis de la tarda quan desenes de persones han ocupat la carretera amb crits de “llibertat” i amb dues pancartes en què també es podien llegir les mateixes reivindicacions. La concentració s’ha allargat fins tres quarts de set de la tarda quan les persones que encara bloquejaven el pas han abandonat la via i s’ha restablert el trànsit. La d’aquesta tarda ha estat una resposta ciutadana a l’odre de presó sense fiança que va dictar la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, per als membres del govern català, cessat pel govern espanyol, als quals se’ls acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Els manifestants s’han aplegat al centre de la carretera, entre el quilòmetre 36 i 36,5, i han impedit el pas de vehicles i camions. En pocs minuts s’han generat cues de centenars de vehicles en ambdues direccions, ja que el tall de la via també ha afectat l’accés a l’AP-2 en direcció Lleida des de la N-240.

Al voltant de les d’un quart de set del vespre s’hi han desplaçat dues dotacions dels Mossos d’Esquadra que han identificat a un representant del Comitè de Defensa de la República de l’Espluga. Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Local de Montblanc han desviat el trànsit per l’interior del municipi fins que s’ha restablert la N-240.