Unes 700 persones es van concentrar ahir a Montblanc per reclamar l’alliberament del vicepresident de la Generalitat, dels 8 consellers i els líders d’Òmnium i l’ANC. Amb crits de “llibertat”, altra vegada centenars de persones sortien al carrer en contra de l’ofensiva judicial de l’Estat espanyol.

En aquest darrer cas, la mobilització va ser una resposta ciutadana a l’odre de presó sense fiança que va dictar la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, per als membres del govern català, cessat pel govern espanyol, als quals se’ls acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

La Conca dóna suport al govern de Carles Puigdemont

Les reaccions en contra d’aquest empresonament es van reproduir a les capitals de comarca, a la Montblanc la plaça Major s’omplia de veïns de la comarca, alcaldes i regidors de diversos municipis de la conca i representants de les entitats independentistes.

Molts dels manifestants subjectaven rètols amb la frase: “Llibertat presos polítics”. El mateix es pot llegir en una pancarta que des de fa uns dies està penjada al balcó de l’ajuntament montblanquí. Alguns dels representants polítics i de les entitats van intervenir per reclamar la llibertat dels presos catalans i per criticar les decisions de l’Estat espanyol. Tots ells també van donar suport i segueixen reconeixent el govern català presidit per Carles Puigdemont.