Els premis de Vinari d’enguany han reconegut dos vins de la DO Conca de Barberà i dos escumosos de la comarca entre els millors vins produïts a Catalunya. Entre els reconeguts, en destaca el Vinari d’Or 2017 al Millor Escumós Rosat que ha rebut el Rosat Trepat Reserva Barrica 2013 del celler Carles Andreu i, d’altra banda, el Susel Viognier 2016 del celler Rosa Maria Torres que va rebre el Vinari de Plata 2017 en categoria de Blancs Joves.

L’Escumós Rosat del Carles Andreu també va ser distingit amb el Vinari de Bronze dins la categoria DO Cava. El Cellers Domenys també va sortir ben parat dels premis Vinari perquè va rebre, en la selecció de Rosats, un Vinari de Bronze pel Comanglora Rosat 2016 i, pel que ja als Escumosos Joves, va endur-se un Vinari de Plata per Les Tres Naus Brut 2014.

D’altra banda, els premis que atorga Vadevi.cat també reconeix els millors vins de cada Denominació d’Origen. En aquest sentit, els més ben puntuats de la DO Conca de Barberà han estat el Susel Viognier 2016 de Rosa Maria Torres, el Comanglora Rosat 2016 del Cellers Domenys i el Cuvic 2015 de Gerida Viticultors.

L’entrega dels premis Vinari 2017 es va celebrar aquest passat divendres a l’auditori de Vilafranca del Penedès i hi participaven un total de 870 referències de 12 denominacions d’origen.