La primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana que es va celebrar aquest dissabte a l’Espluga va sumar més d’un miler de visitants que es van concentrar, sobretot, durant el vespre. La plaça i el carrer del Castell de l’Espluga va omplir-se d’estands de cervesers i productors locals que van ser el reclam de centenars de persones que, en determinats moments, van saturar el recinte firal.

L’estrena d’aquesta proposta de tardor va superar totes les previsions venent un miler de gots i prop de 850 litres de cervesa artesana. Les coques salades i la resta d’ofertes gastronòmiques també van cridar l’atenció del públic assistent i es van convertir en l’acompanyament de la trentena de varietats de cervesa existent a la Fira. En total, hi van participar 9 elaboradors de cervesa artesana, 6 productors locals en l’àmbit de l’alimentació i 2 food trucks. D’altra banda, la primera edició també va comptar amb 4 actuacions musicals i un espectacle infantil que van amenitzar el recinte firal.

Valorant les xifres de vendes i les aglomeracions del vespre, el regidor de turisme de l’Espluga, Jordi Torre, celebra la bona rebuda que ha tingut la primera entrega de la Fira de la Cervesa Artesana i assegura que els productors locals també n’han fet una bona valoració. Jordi Torre ha expressat a l’Espluga FM Ràdio que la continuïtat de la mostra gastronòmica està assegurada i que es mantindrà el mateix emplaçament, això sí, considera que cal estudiar una distribució diferent de la Fira per tal d’evitar aglomeracions de gent i oferir vies de creixement tant pel públic com pels productors participants.

ENTREVISTA a Jordi Torre, regidor de turisme i cultura de l’Ajuntament de l’Espluga

La primera edició de la Fira va comptar amb la presència de Cerveses Boixets, Cerveses lo Vilot, Cerveses Matoll, Cerveses Casa Dalmases, Cerveses Segarreta, Les Clandestines, Cerveses Rústica Bufona, La Surfera Beer i Cerveses La Nou. També hi va participar la Pastisseria Cobo, Cansaladeria Glòria, Pastisseria Farré Gamell, El Petit Gourmand, Pastisseria Cabal i el Forn de pa Cal Tullet.

En l’apartat musical, la primera actuació a les 12 del matí va ser la de la xaranga Simpha formada per joves músics de la Conca de Barberà. A les 17.30 h es va celebrarar un taller-espectacle pels infants anomenat “Be hoop a hula”, mentre que Maria Jacobs va actuar al recinte firal al voltant de les 19.30 h. Durant la nit es va poder veure “El violí de foc”, un espectacle de música, dansa i foc, mentre que la formació local Leitmotiv va tancar la Fira amb les seves versions musicals.

GALERIA D’IMATGES

Centenars de persones van omplir el recinte firal (Foto: Gerard Bosch)