La quarta edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet ja està en marxa. La programació del festival ha començat aquest dissabte a les 10 del matí, mentre que Jordi Agràs, director dels Serveis Generals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha inaugurat el Festival Vitrum a les 12 del migdia.

La festa s’estructura al voltant de la tradició vidriera del municipi i enguany té dos protagonistes destacats. D’una banda, l’alpinista Òscar Cadiach, el tarragoní que ha completat els 14 vuit mils del planeta, que aquest dissabte a la tarda serà nomenat vidrier d’honor de la 4a edició del Vitrum. I, l’altre protagonista encara més especial, serà el nou gegantó vidrier de Vimbodí i Poblet que serà presentat en públic aquest dissabte a les sis de la tarda.

Durant tot el cap de setmana se celebraran més d’una cinquantena de propostes pensades per a un públic familiar. La Festa del Vidre Artesà té el porró com a peça protagonista i, per aquest motiu, el festival inclou la creació, en directe, d’un porró gegant de gel a càrrec de l’escultor barceloní, Ivan López. L’alcalde del municipi, Joan Güell, ha remarcat que el festival es reforça després del reconeixement de Vitrum com una Fira Monogràfica de l’Artesania per part de la Generalitat.

Entre les propostes de la programació també en destaquen les demostracions de quatre mestres vidriers de l’Estat i l’activitat “Abraçat 4.0” que consistirà en descobrir quantes persones poden beure amb porró al carrer de les Abraçades, un dels més estrets de Catalunya. També es podrà veure l’espectacle Vitrumusical en què la creació de vidre es mesclarà amb la música de la mezzosoprano Maria Boixadera i Ignasi Fernández al piano.

PROGRAMA D’ACTES