Des de les 5 de la matinada gairebé 400 persones s’han concentrat a l’Escola Martí Poch per assegurar que no es precinti l’escola i avui a l’Espluga es pugui votar. La gent majoritàriament s’ha concentrat al pati del col·legi però també al carrer, que està tallat al trànsit des d’ahir al vespre. Els organitzadors han donat indicacions a tothom per a què es mantingui la calma en cas d’actuació policial.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha assegurat que està tot preparat perquè al municipi es pugui votar. De fet, ha informat que es podrà fer en qualsevol col·legi electoral de Catalunya, per garantir que tothom pugui exercir el seu dret encara que es tanquin alguns centres de votació, perquè s’utilitza un cens universal. A l’Espluga estan citades a votar unes 2.500 persones.

Un centenar de persones han dormit aquesta nit a l’escola per mantenir constantment el centre ocupat. No s’ha produït cap incidència durant la nit. El Comitè de Defensa del Referèndum a l’Espluga ha mantingut ocupat l’espai des de divendres a les 5 de la tarda quan va finalitzar la jornada escolar.