Aquest dilluns ha acabat la festa il·legal que s’ha celebrat durant el cap de setmana als terrenys annexos del Mas d’en Xup a l’Espluga i que ha reunit unes 300 persones. 

La rave ha deixat un balanç d’un detingut per un delicte contra la salut pública, dos conductors han donat positiu al control d’alcoholèmia i sis per consum de drogues. Com ha avançat laConcadiari.cat, els Mossos d’Esquadra també han obert un atestat penal sobre un conductor per circular sense el permís de conduir.  Pel que fa al detingut per tràfic de drogues es tracta d’un veí de Sant Feliu de Llobregat de 20 anys de nacionalitat espanyola. D’altra banda, el Servei Català de Trànsit també ha registrat dues denúncies de circulació.

Dissabte a la tarda desenes de cotxes, furgonetes, autocaravanes i, com a mínim, un camió amb l’equip de so arribaven al Mas d’en Xup per celebrar-hi una festa, sense permisos i ocupant la finca que és propietat d’una entitat bancària. Al vespre, el nombre d’assistents a la festa seguia creixent fins a arribar als 300 participants i congregant prop d’un centenar de vehicles.

Al llarg del cap de setmana, els Mossos d’Esquadra han establert dos punts de control prop dels accessos dels terrenys en qüestió i han explicat que aquest migdia, al voltant de les 13 h, al Mas d’en Xup encara hi quedaven una quinzena de persones. Alhora, han informat que s’han registrat dues denúncies de trànsit i que els Mossos han obert actes administratives per haver organitzat un esdeveniment d’aquest tipus sense permisos ni assegurances.