La 47a Festa de la Verema continua creixent amb visitants. Una festa que aquest any ha incorporat diverses novetats enfocades al públic més jove, fet que s’ha traduït amb un augment destacable de mig miler més de degustacions en vi i en tastos gastronòmics.

Des de divendres, centenars de persones han estat presents en les diferents activitats i han passat pel recinte firal a la plaça Montserrat Canals, en la mostra de vins i caves de la D.O. Conca de Barberà amb degustacions gastronòmiques.

5.500 degustacions de vi i 4.000 degustacions de gastronomia

La Festa de la Verema de l’Espluga ha tancat les seves portes amb millors xifres que l’any passat. Al llarg dels dies de la fira, s’han venut un centenar de copes més que l’any anterior, 5.500 degustacions de vi i cava, xifra que suposa un augment de 500 degustacions respecte l’any passat, i unes 4000 degustacions gastronòmiques, també unes 500 més que l’any passat.

Més actes a la 47a Festa de la verema

Maridatge de conserves i embotits amb vins i caves de la DO Conca de Barberà al MVR (Foto: Josep Morató)

La Festa de la Verema va arrancar el divendres a les 19h al Museu de la Vida Rural de la mà del millor sommelier d’Espanya del 2016, Josep Pelegrín. El primer acte consistia en un maridatge de vins, embotits i conserves enllaunades. La primera jornada va continuar amb el sopar a l’Art Restaurant en què es van oferir sis vins i caves de la DO Conca de Barberà per a sis tapes, un acte que cada any creix, i ja és la seva quarta edició sota el títol Brinda‘m Baccus.

 

Piada i obtenció del primer most de la collita 2017 (Foto: Josep Morató)

La inauguració de la 47a edició va ser el dissabte a les 19 h a la plaça Montserrat canals, espai central de la mostra, amb la participació de 12 cellers de la DO Conca de Barberà i 10 estands de degustacions gastronòmiques. La fira va ser inaugurada pel Director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Tarragona, Àngel Xifre, acompanyat de l’Alcalde David Rovira, a més a més, de regidors i la presidenta de la D.O. Conca de Barberà. També dissabte, la programació va oferir per una trentena de joves un tast de còctels elaborats amb vins. En aquest cas, l’acte va tenir lloc a les 20 h al Museu de la Vida Rural a càrrec de Bernat Andreu que va oferir, per exemple, sangries i calimotxos fets amb vins de la comarca. Dissabte al vespre al recinte firal hi va haver dues actuacions, d’una banda el grup d’Anna d’Ivori a les 21 h presentant el seu últim treball Rere els vidres i, a partir de les 23.30 h, el grup Sardina’s Golden Rule va prendre el relleu musical.

Els tres DJs han fet sonar ritmes electrònics durant el migdia (Foto: David Soler)

Diumenge la jornada va començar a primera hora amb la 2a Marxa a peu entre vinyes. L’activitat, organitzada per Drac Actiu, va donar el tret de sortida a les 9 del matí amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 5 km, i dos tasts de vins durant la ruta amb most pels més petits. Enguany com a novetat, un centenar de persones va gaudir del vermut electrònic amb la música de SofaBeats Studio i Dave B. acompanyats de vins i caves de la denominació.

 

Premis de la cursa de portadores 2017 (Foto: Josep Morató)

Després de 4 anys, el diumenge es va celebrar la Cursa de Portadores, una activitat que consistia a recórrer amb una portadora de raïm de 50 quilos el voltant de la Plaça de Monstserrat Canals. Manel Álvarez i Joan Rodríguez van ser els més ràpids d’aquesta edició amb un temps de 28,31 segons.

 

 

Concurs amateur de tast per parelles (Foto: Josep Morató)

Entre les propostes d’enguany també es va destacar l’estrena d’un concurs amateur de tast de vins per parelles en què els participants van guanyar un premi de 200 euros. El concurs va començar amb un primer tast a vista en què els participants tastaven 3 vins blancs, 3 negres i 3 caves rosats. En la segona fase, les parelles havien de tastar-ne un de cada varietat i encertar-ne quin és dels que han vist i degustat anteriorment. La parella Elisabet Musté i Joan Nievas van fer més nombre d’encerts i es va endur els 200 euros del premi.

La 47a Festa de la Verema va tancar amb el concert de Carlitos Miñarro, el sots guanyador del reconeixement Jordi Francolí que es va celebrar en el marc del Festival Riubombori.

La Festa de la Verema és la fira de la DO Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga hi dedica un pressupost de 14.000 euros. Enguany, la mostra de vins i caves ha estrenat les noves carpes plegables de l’Ajuntament de l’Espluga.

Recinte firal de la 47a Festa de la Verema (Foto: Josep Morató)
Recinte firal de la 47a Festa de la Verema (Foto: Josep Morató)