L’Espluga reunirà el 16 de setembre més d’una desena de colles bastoneres de les comarques meridionals per celebrar el 20è aniversari de la recuperació del Ball de Bastons de l’Espluga. L’entitat del municipi organitzarà la 9a Festa Bastonera de les Comarques Meridionals que comptarà amb una cercavila, diversos actes festius i l’exposició commemorativa del 20è aniversari de l’entitat.

La jornada tindrà com a acte central la cercavila amb l’actuació de totes les colles convidades que començarà a les 18.30 h des de la plaça Montserrat Canals. La cercavila, amb un recorregut circular, passarà per l’Avinguda Catalunya per enllaçar amb el carrer Anselm Clavé, després s’arribarà a la plaça de l’Església passant pels carrers Sant Blai i Sant Antoni. El recorregut de tornada a la plaça Montserrat Canals passarà per la plaça de la Vila, el carrer Torres Jordi i el carrer Lluís Carulla.

A la nit, les colles soparan al pavelló del Casal i la jornada acabarà amb el concert del grup Sixtus al pavelló obert al públic a partir de les 23 h i la sessió final amb Dj Rico Rico.

A més de la jornada del dia 16, el Ball de Bastons de l’Espluga inaugurarà el divendres 15 un exposició retrospectiva del ball de bastons al municipi que s’ubicarà a la Sala Llucià Navarro del Casa i s’hi podran veure imatges històriques de l’entitat.