La nova temporada de l’EFMR començarà el 12 de setembre

L’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local ‘L’Espluga Audiovisual’, que aglutina l’equip de col·laboradors i voluntaris que participen en els diferents programes i projectes de l’Espluga FM Ràdio, ha recuperat aquest cap de setmana la Màsterclass de pretemporada que l’Ajuntament de l’Espluga havia organitzat anys enrere per tal de formar l’equip de l’emissora municipal. Ara, l’Espluga Audiovisual ha apostat per celebrar una jornada amb activitats i tallers per dinamitzar i formar l’equip de l’emissora, un punt de trobada clau per afrontar l’inici de la nova temporada.

Part de l’equip de l’Espluga Audiovisual, a les instal·lacions de Drac Actiu. (Foto: Espluga Audiovisual)

Una jornada participativa

La Màsterclass de l’Espluga Audiovisual es va celebrar aquest dissabte amb diferents activitats a l’Espluga de Francolí, amb la col·laboració de Drac Actiu SL, el Bar del Casal i la DO Conca de Barberà, a més de l’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga FM Ràdio. Al matí, una vintena de membres de l’equip van participar en una trekorientació pels carrers i entorns de l’Espluga, combinada amb proves d’aventura, jocs cooperatius i estratègia, oferta per Drac Actiu, on l’equip va poder aprendre valors del treball conjunt i l’assoliment de reptes i objectius col·lectius.

Després, al dinar de l’equip al Bar del Casal hi va assistir el regidor de Comunicació de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre, qui va animar a tots els col·laboradors a seguir amb la seva tasca per fer possible l’Espluga FM Ràdio, després d’una recuperació de l’emissora que ha resultat ser un èxit, amb una forta implicació de tot l’equip.

El dinar al Bar del Casal, entre l’equip participant a la Màsterclass. (Foto: Espluga Audiovisual)

A la tarda, el coordinador de l’Espluga FM Ràdio, Gerard Bosch i el coordinador de l’Espluga Audiovisual, Sergi Civit, van dirigir diversos tallers formatius a les instal·lacions de l’Espluga FM Ràdio, on tots els assistents van poder conèixer de primera mà les múltiples funcions que es desenvolupen dins l’emissora per poder fer realitat un programa. El resultat final va ser l’emissió d’un programa especial en directe des de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, amb entrevistes i connexions en directe des del recinte firal.

La propera temporada

L’Espluga Audiovisual i l’Espluga FM Ràdio estan ultimant els detalls de la propera temporada radiofònica que començarà el 12 de setembre, i que comptarà amb noves incorporacions a l’equip. S’estrenaran alguns programes nous i es potenciaran les franges ja consolidades. Tot plegat amb un equip format per una quarantena de persones voluntàries, entre tècnics, locutors, redactors i productors i altres col·laboradors. Fins llavors, l’Espluga FM Ràdio manté activa la cobertura informativa a través del portal esplugafmradio.cat i l’emissió del 107.4 amb la programació musical i les Notícies en Xarxa.