Fins a 77 anys de presó podrien recaure en l’home acusat d’haver abusat sexualment d’una fillastra, dues cunyades i una neboda, totes menors d’edat. Els fets s’haurien produït durant gairebé 30 anys entre Montblanc i l’Espluga de Francolí.

Segons avança el Diari de Tarragona, també figuren com a acusades la germana de dues de les víctimes i la mare d’una altra per estar al corrent dels abusos, no haver-los aturat i haver continuat la relació amb el processat. La pena per les dues acusades podria ser, com demana el Ministeri Públic, de 53 anys de presó per una i deu per l’altra. L’escrit de la fiscalia, com relata el Diari de Tarragona, recull que l’home acusat hauria mantingut relacions sexuals amb menors des del 1985 fins al 2014, aprofitant que les víctimes eren persones de l’entorn familiar.

La majoria dels abusos es van produir a Montblanc i a l’Espluga

Segons explica el Diari de Tarragona, del 1985 fins al 2008, l’home va tenir una relació sentimental amb una de les acusades. En aquest període, l’home hauria mantingut relacions sexuals amb dues germanes de la dona, les dues menors d’edat. A partir del 1990, davant de l’oposició d’una de les nenes, l’acusat hauria utilitzat la violència per forçar-la a mantenir relacions sexuals. Més endavant, la víctima ja adolescent, creient que els abusos s’estaven produint amb el consentiment de la família, es quedava bloquejada i paralitzada davant dels fets. L’home també li hauria donat diners perquè la jove no expliqués res. Abans d’això, quan una de les nenes tenia vuit anys, la víctima hauria explicat els fets a la seva germana gran. La dona ho hauria preguntat a l’acusat, qui ho va admetre i va demanar disculpes. Tot i això, ella va silenciar els fets i es va casar amb el processat.

L’home exigia relacions a canvi de diners o tabac

Més endavant, del 1999 al 2000, l’acusat hauria mantingut relacions amb la seva neboda de 12 anys. Segons s’explica al diari tarragoní, després de la mort del pare de la nena, per a ella l’acusat ocupava la figura paterna. L’home hauria donat diners o tabac a la víctima i també l’hauria gravat mantenint relacions per utilitzar-les com a xantatge per obligar a la jove a seguir amb les relacions.

L’útlim capítol dels abusos s’hauria viscut a partir del 2008, quan l’acusat va començar una relació sentimental amb una altra dona, la tercera acusada d’aquest cas. La dona tenia una filla de 12 anys d’una altra relació que també hauria estat víctima d’abusos sexuals. En un primer moment, l’home hauria realitzat tocaments i, des del 2010, hauria mantingut relacions sexuals en el domicili familiar, a l’Espluga, o en l’interior del seu cotxe. Altra vegada, el processat forçava les relacions a canvi de tabac o diners. 

La mare de la víctima va reprendre la relació amb l’acusat

En aquest punt, la nena ho va explicar a la seva mare i ho van denunciar a la comissaria dels Mossos de Montblanc el 2010. El Jutjat d’Instrucció número 1 de Valls va obrir diligències prèvies, que finalment van ser arxivades. Després d’això, el diari relata que la mare de l’adolescent va continuar amb la relació amb l’acusat i els abusos s’haurien repetit, suposadament sense oposició per part de la mare. En aquest sentit, l’any 2014, arran d’una visita de la germana gran, la mare de la menor, l’acusat i la menor van dormir en la mateixa habitació. Aquesta vegada, l’home s’hauria masturbat davant de la menor. Per tot plegat, la mare de la menor és una de les dues dones acusades també en aquest cas.

Ara els fets passaran a judici a l’Audiència, serà a partir de l’octubre a la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. El Diari de Tarragona, apunta que els tres acusats, a més dels anys de presó, també s’enfronten al pagament de més de 90.000 euros d’indemnització a les víctimes, en total.