Vimbodí i Poblet estrenarà, probablement durant la primavera del 2018, un nou parc infantil de 2500 metres quadrats ubicat al raval de Lleida, just davant de l’escola del municipi. El nou parc comptarà amb una zona enjardinada, dos espais per a infants i una pista multi esportiva.

Després de tres anys projectant el nou parc, finalment enguany l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha pogut adquirir el solar en què s’habilitarà aquest nou espai. L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, comunicava la notícia a través de les Xarxes Socials la setmana passada assegurant que l’adquisició d’aquest solar ha estat una odissea administrativa.

ÀUDIO: Joan Güell avança que finalment l’Ajuntament ha pogut adquirir el solar on s’ubicarà el parc

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet invertirà uns 90.000 € en el nou projecte

Joan Güell ha reconegut a l’EFMR que els tràmits per engegar aquest projecte han estat molt complicats tot i que el planejament urbanístic del municipi ja preveia el solar com una zona de parcs i jardins. Finalment, mitjançant l’expropiació dels terrenys, l’Ajuntament adquirirà el solar per 27.000 €. Les obres arrancaran durant aquest segon semestre del 2017 i està previst que abans del 2018 s’hagi pogut enllestir el parc infantil i la zona enjardinada, una fase que tindrà un cost de 35.000 €.  Mentre que la construcció del nou parc s’acabarà durant el primer trimestre del 2018 amb una darrera inversió d’uns 30.000 €.

ÀUDIO: Joan Güell, alcalde de Vimbodí explica com serà el nou parc

L’alcalde de Vimbodí també ha explicat que el parc infantil es vincularà amb el món del vidre personalitzant alguns aparells del parc perquè, alhora, pugui ser un atractiu turístic més.

ÀUDIO: El nou parc infantil tindrà l’artesania del vidre com a protagonista

Actualment Vimbodí només disposa d’un petit parc infantil i, per aquest motiu, el consistori i l’escola van impulsar la iniciativa «Patis oberts» perquè els infants puguin accedir al pati de l’escola fora de l’horari lectiu. Per tot plegat, l’alcalde de Vimbodí considera que moltes famílies del municipi veuen amb bons ulls la construcció d’un nou parc infantil.

ÀUDIO: Joan Güell assegura que és un equipament necessari

L’actual parc està just davant d’on es projecta el nou espai per als infants (Foto: Gerard Bosch)