Les escoles de música de titularitat municipal de la Conca han rebut una aportació econòmica de la Diputació de Tarragona per tal de garantir l’ensenyament musical al territori. En total un import total de 54.000 euros s’ha destinat a les escoles de la comarca.

La Junta de Govern de la Diputació va aprovar aquest juliol la concessió de 400.000 euros en ajuts per a 27 escoles de música municipals. Les tres escoles de la Conca de Barberà també s’han beneficiat d’aquesta línia d’ajuts que es distribueixen tenint en compte un criteri de població per tal de garantir als municipis amb menys habitants l’accés a recursos que permetin oferir els ensenyaments musicals. D’aquesta manera, l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí ha rebut 18.524 euros, l’Escola Municipal de Música de Montblanc 15.151 euros i l’Escola Municipal de Música de Santa Coloma de Queralt 19.264 euros.

Amb aquests ajuts la Diputació de Tarragona vol preservar les oportunitats d’aprenentatge musical i l’accés a aquests estudis. De fet, la institució és titular de tres centres d’ensenyament musical que ofereixen estudis reglats a Tarragona, Reus i Tortosa.