L’organització juvenil Arran de la Conca ha denunciat que l’empresa encarregada de la seguretat del Transport Nocturn té connexions amb entitats d’ultradeta. Arran ha assenyalat en un comunicat que el fundador de l’empresa Levantina de Seguridad S.L, José Luis Roberto, és president del partit neonazi España 2000 i, per això, el col·lectiu de joves insta al Consell Comarcal que prescindeixi dels serveis d’aquesta empresa.

L’organització juvenil anticapitalista ha fet públics el contactes amb organitzacions d’ultradreta i feixistes que té l’empresa encarregada de la seguretat del tranport que porta els joves a les festes de la comarca. Les denúncies d’Arran Conca no són noves perquè l’empresa de seguretat en múltiples ocasions ha estat criticada i assenyalada pels vincles amb l’ultradreta. En aquest sentit, el comunicat d’Arran recull que “l’empresa acumula més de 200 demandes per agressions, maltractaments a menors o accions violentes desproporcionades”.

Una altra referència negativa de Levantina de Seguridad S.L. és la baixa puntuació que en fa el Departament d’Economia de la Generalitat, per bé que compleix els requisits per ser contractada per l’administració pública, obté la valoració més baixa amb 65 punts sobre 100.

Després que aquest comunicat d’Arran arribés al Consell Comarcal, el president de la institució, Francesc Benet, ha expressat a laConcaDiari.cat que la contractació del servei de seguretat és correcta administrativament, però ha afegit: “donada la situació es faran els possibles perquè aquesta empresa no torni a ser contractada”. Mentre que Arran Conca a través de les Xarxes Socials ha recomanat al jovent de la comarca que no utilitzin aquest servei de transport.