L’Ajuntament de l’Espluga ha intervingut en el vestíbul del cementiri municipal en les darreres setmanes per millorar la climatització de l’espai. L’acció més important ha estat la instal·lació de portes de vidre i alumini en els accessos interiors i exteriors que permetrà aïllar el vestíbul de les inclemències meteorològiques. Amb el mateix objectiu, també s’ha rebaixat el sostre de l’espai.

Les obres també han servit per millorar els accessos, ja que s’ha refet la rampa d’accés per a persones amb problemes de mobilitat. Aquestes actuacions han tingut un cost de 21.000 euros i s’ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona que n’ha subvencionat una part, aportant 4.485,5 euros. Les millores s’han fet amb mà d’obra externa, contractant els serveis de les empreses Construccions JDJ Altarriba, Prats Electricitat i Aluminis Poblet.

D’altra banda, la brigada municipal també ha intervingut en el cementiri durant els darrers mesos per tal d’evitar afectacions de la humitat en alguns nínxols. En aquest cas, s’ha posat formigó en el lateral esquerre de la zona sud del cementiri i, abans de Tot Sants, s’arreglarà la vorera d’aquest espai.