La comunitat musulmana de l’Espluga de Francolí ha organitzat una concentració per aquest dijous amb l’objectiu de condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils. L’acte se celebrarà davant de l’ajuntament del municipi a les 19 h i els organitzadors volen que sigui un punt de trobada per a tota la ciutadania de l’Espluga.

Una setmana després dels incidents, l’associació islàmica de l’Espluga convoca un minut de silenci en memòria de les víctimes i manifestarà públicament el seu refús absolut al terrorisme. L’associació ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que la comunitat ja volia celebrar una concentració la setmana passada, però que es va descartar perquè molts dels musulmans de l’Espluga no estan al municipi aquests dies.

Tot i això, finalment l’associació ha fet un pas endavant i organitzarà un acte obert aquest dijous. Els organitzadors han assegurat que la concentració no es convoca únicament per a la comunitat musulmana, sinó que volen reunir al conjunt de la societat. Per això, l’acte se celebrarà davant de la casa de la vila perquè asseguren que “és l’edifici que representa a tots els espluguins”. L’associació islàmica de l’Espluga ja va emetre la setmana passada un comunicat conjunt amb la resta d’associacions del territori per condemnar els atemptats i per solidaritzar-se amb les víctimes.