El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet ha tornat a pintar els bolets de les escorces dels arbres situats a Castellfollit. La intervenció s’ha fet 5 anys després de la creació de la iniciativa per tal de perfilar els dibuixos que ja s’havien deteriorat a causa de la humitat, els canvis d’escorça o el pas d’animals i persones.

L’itinerari micològic pel bosc de Castellfollit es va crear l’any 2012 en relació amb el projecte de regulació de la recol·lecció de bolets al Paratge. Al llarg del recorregut hi ha diversos bolets pintats als arbres que només es poden veure des d’una perspectiva concreta i representen algunes de les espècies que es poden trobar en l’entorn. En aquest sentit, el Bosc de Poblet conté una gran diversitat micològica formada per més de 700 espècies.

D’aquesta manera, l’itinerari micològic amb els bolets pintats en diverses escorces dels arbres visualitza durant tot l’any els bolets i dóna valor al Paratge.