Durant els sis primers mesos de l’any, ha crescut a la Conca de Barberà el volum de trucades al telèfon d’emergències 112. En aquest període, els avisos han augmentat un 4,5%, un creixement que s’ha concentrat principalment en les trucades per incidents de trànsit, enguany se n’han atès gairebé cent més respecte el primer semestre de l’any passat. Més de 500 de les trucades, un 33,9 %, han estat per motius de trànsit.
D’altra banda, aquest 2017 han disminuït les trucades per demanar assistència sanitària, seguretat i incendis. Per demanar assistència sanitària s’han atès 467 trucades, prop d’un 30% del total. Mentre que per motius de seguretat se n’han fet 251, una trentena menys respecte el mateix període de l’any passat, i 135 per incendis. Les trucades per incendis d’aquest primer semestre suposen un 8,6 % del total, menys que el 2016 quan se’n van registrar 168.
La majoria de les trucades s’han fet des de Montblanc i l’Espluga
Un operador atenent trucades del telèfon d’emergències (Foto: 112) 
Montblanc és el municipi de la comarca des d’on s’han fet més trucades al 112 durant els sis primers mesos d’aquest 2017, 621 en total i suposa el 39,5% de les trucades de la Conca. 242 avisos s’han rebut des de l’Espluga de Francolí (15,4%) i 115  des de Vimbodí i Poblet (7,3%).