Els poemes de Muntanyola van tornar a sonar aquest divendres de la mà de veus del territori. Més d’una desena de rapsodes de l’Espluga i de la província van recitar escrits de Ramon Muntanyola davant d’una cinquantena de persones a l’hort del Museu de la Vida Rural.

Malgrat els atemptats de Barcelona i Cabrils, l’Espluga va voler donar color a la jornada donant vida de nou a la poesia del sacerdot i poeta espluguí, Ramon Muntanyola i Llorach. La celebració del recital de poemes va estar en dubte després que d’oficialitzar-se els 3 dies de dol a Catalunya amb motiu dels atemptats. Finalment, el consistori va decidir no anul·lar-lo perquè es tractava d’un acte commemoratiu del centenari del naixement de Muntanyola que se celebra aquest 2017.

En l’acte d’aquest divendres es va fer una lectura comentada de poemes que va escriure el poeta i sacerdot espluguí, Ramon Muntanyola i Llorach. Montse Bosch, Anna Guasch, Ramon Guasch, Erminia Martí, Montserrat Masdeu, Andreu Morta, Carme Permiquel, Montserrat Roca, Roser Trullols i Josep M. Vallès, tots de l’Espluga, van recitar els textos de Muntanyola. També van participar-hi Isabel Rivera Carne (d’Els Pallaresos), Josep M. Rovira (de Cabra del Camp) i Rosa Maria Tombas (de La Selva del Camp). Infants de les escoles Martí Poch i Mare de Déu del Carme de l’Espluga també van recitar poemes de Muntanyola.