Un projecte audiovisual assenyalarà l’impacte de la indústria química del Camp de Tarragona en la qualitat de l’aire. Es tracta d’un documental que es finançarà amb micromecenatge i que enregistrarà la productora vallenca, Produccions Saurines.

Sectors socials, com per exemple la plataforma Cel Net, reclamen des de fa anys l’execució d’un estudi sobre la qualitat de l’aire del Camp de Tarragona. Ara un documental vol posar en valor les veus crítiques del territori amb el complex petroquímic ubicat al territori. Sota el títol La Vall del Francolí. L’alè del Camp, el projecte denunciarà la manca de responsabilitat de les empreses petroquímiques i administracions davant els repetits incidents de contaminació lumínica, sonora i ambiental a la Vall del Francolí.

Per enregistrar el documental, la productora vallenca ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. El pressupost total de l’enregistrament és de 14.000 euros i el projecte va engegar-se a principis d’aquest 2017 i s’espera que pugui estar enllestit abans de finals d’any.