Una vuitantena de nens i nenes acomiadaven aquest dissabte al Teatre del Casal el darrer torn de les colònies musicals del programa “l’Estiu Ès Teu” que, un any més, s’han celebrat a l’Alberg Jaume I de l’Espluga acollint més de 250 participants en quatre torns aquest juliol.

Les colònies musicals s’han celebrat a l’Espluga durant el juliol i s’han dividit en 4 torns, d’una setmana cadascun. Durant l’estada, els participants treballen diverses peces musicals, en petits grups o conjuntament. En aquestes colònies s’ofereix un ampli ventall d’instruments i combinacions musicals (grup de cordes, grup de pianos, big-band, combo, orquestra, veu i instruments varis, etc). La preparació musical culmina amb la posada en escena al Teatre del Casal en l’últim dia d’estada. En aquest cas, el comiat de l’últim torn de l’estiu va ser dissabte 29 de juliol amb el concert de cloenda que els nens i nenes van oferir als familiars i al públic en general.

Des de fa més de 20 anys les colònies musicals de l’Estiu és Teu es realitzen íntegrament a l’Alberg de l’Espluga de Francolí, on ja s’han acollit més de 50 torns d’estada amb l’actual direcció al capdavant. D’altra banda, l’Alberg Jaume I també acull estades d’estiu d’altres modalitats, com és el cas de les combinades d’anglès i astronomia, les de dansa, art i emocions i també les d’anglès, art i creativitat. Això fa que en total, durant el mes de juliol, passin més de 500 nens i nenes d’arreu de Catalunya per l’Espluga, dins el programa de l’Estiu és Teu, gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut. Els participants també visiten l’entorn de l’alberg amb excursions pel Bosc de Poblet, visites a la Cova de la Font Major de l’Espluga i fent activitats al Parc de natura del Garber.