Aquest dijous al vespre, en el marc de la Festa Major de l’Espluga, es viurà a l’Espluga un dels actes centrals del centenari del naixement del poeta i sacerdot espluguí Ramon Muntanyola. En aquest cas, a la plaça d’en Canós es presentarà l’antologia poètica de Muntanyola sota el títol Dia vindrà.

L’acte començarà a les 19 h i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira; el Pare Abat de Poblet, Octavi Vilà; el coordinador dels actes de l’Any Muntanyola, Josep Mª Vallès, i Joan Mª Pujals, que ha tingut cura de l’edició del llibre. L’antologia ja es va presentar el 14 de juny al Claustre de Sant Pau del Seminari de Tarragona amb l’assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

La programació d’actes en commemoració del centenari de Mn. Ramon Muntanyola s’ha impulsat de l’Espluga però durant aquest 2017 se celebren més d’una trentena d’actes en diversos pobles i ciutats del Camp de Tarragona, tot i que l’Espluga és el principal escenari de les propostes culturals.