L’Acampada Jove, el festival político-musical de referència dels Països Catalans, ha tancat la seva vint-i-dosena edició amb una assistència molt alta. Més de trenta mil  joves s’han congregat a Montblanc durant tres dies on s’ha pogut gaudir dels concerts d’Aspencat, La Pegatina, Boikot, Zoo, Itaca Band, els Amics de les Arts, d’entre un total de 25 propostes musicals.

Aquesta 22a edició ha servit per culminar una relació d’èxit entre la capital de la Conca de Barberà i el festival que ha aterrat a Montblanc per novè any consecutiu. En edicions anteriors, l’Acampada Joves es va celebrar nou anys a Arbúcies i quatre anys més a Sant Celoni.

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, s’ha mostrat molt satisfet amb l’edició d’enguany i ha destacat la bona relació entre el festival i Montblanc, així com entre la festa i la consciència. “Aquests dies hem viscut la mobilització més important del jovent del nostre país abans de l’1 d’octubre i ho hem fet combinant lluita i festa però, per sobre de tot, hem remogut consciències i hem viscut tres dies de llibertat”, ha declarat el director.

L’última nit del festival ha estat la més concurreguda dels últims anys i ha comptat amb les actuacions d’Ovella Xao, Roba Estesa i Tropical Riots a la Carpa Tio Canya. A l’escenari principal, els acampats van poder gaudir de les actuacions del Diluvi, Smoking Souls, Ebri Knight i  Zoo i Itaca Band com a bandes més destacades.

Oriol Junqueras participa de l’acte polític central del festival
El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, el portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, van participar de l’acte polític central de l’Acampada Jove. Tots els ponents van posar el focus en la necessitat de mobilitzar el jovent de cara al referèndum d’independència del proper 1 d’octubre.