L’Ajuntament de l’Espluga ha reabilitat l’anomenat camí de la sequieta aplicant paviment imprès i il·luminant l’espai. Es tracta d’un camí que connecta l’avinguda Catalunya amb la plaça i el carrer Canós i que voreja l’antiga muralla medieval del segle XIV, de la qual encara se’n pot veure alguna part.

Aquest camí estava en molt mal estat, sense pavimentar i habitualment s’hi acumulaven molts excrements de gossos i gats. Per fer front a la degradació d’aquest espai, el consistori va decidir desenvolupar-hi un seguit d’actuacions aprofitant treballadors del Pla d’Ocupació, com ha reconegut el regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, Joan Amigó. Amigó ha manifestat que amb aquestes obres també s’ha volgut donar més valor a l’arcada d’una casa que creua el camí, per això també s’ha il·luminat aquest espai.

Les actuacions també han servit per reconduir una séquia de rec que transcórre just per aquest camí. «La sequieta» també rodeja les restes de l’antiga muralla medieval que va protegir l’Espluga més enllà del segle XV i algunes parts d’aquest mur encara són visibles actualment.