Montblanc donarà, aquesta setmana, el tret de sortida a la programació de les Nits d’Estiu 2017. El programa, que arrenca aquest dijous, combina música en directe, espectacles de màgia, teatre, dansa i poesia. S’han programat una quinzena d’actes per amenitzar les nits d’estiu a la vila.

La programació arrenca aquest dimecres 19 de juliol amb un concert de piano a càrrec de Melani Mestre, a les 20.30h del vespre a Santa Magdalena. Aquest concert s’emmarca en el Festival Internacional de Música Costa Daurada, que ofereix concerts durant tot l’estiu a diversos municipis de les comarques de Tarragona. També en el marc d’aquest cicle hi haurà un segon concert, en aquest cas de guitarra, el dia 2 d’agost, amb Jose Galeote i Jose Isidoro Ramos.

Les Nits d’Estiu també oferiran els concerts d’òpera a la fresca que ofereix el Liceu arreu del país. La sessió es farà aquest divendres 21 de juliol a dos quarts de nou del vespre al claustre de Sant Francesc.

ÀUDIO: El regidor de cultura, Jordi Albalat, avança les novetats de les Nits d’Estiu

Un altre aspecte destacat són les ballades de sardanes que s’han programat, tot preparant-se per la cita de l’any vinent, quan Montblanc serà la capital catalana de la sardana. S’han programat quatre sessions de sardanes a la plaça Major a les 8 del vespre els dies 21 i 28 de juliol i el 18 i 25 d’agost.

En l’àmbit musical també destaca el concert de Marina Rossell, la cap de cartell d’aquesta edició de les Nits d’Estiu, que oferirà un concert de cançons de la resistència el dia 10 d’agost al claustre de Sant Francesc. L’entrada per al concert tindrà un preu de 10 euros anticipada i 15 a taquilla, i es podran adquirir en els propers dies a l’Oficina de Turisme.

També caldrà adquirir una entrada per l’obra de teatre ‘Els darrers dies de la Catalunya Republicana’ que tindrà lloc el 28 de juliol a les 20 del vespre al claustre de Sant Francesc. Les entrades tenen un preu de 5 euros anticipada i 10 a taquilla.

Les nits d’estiu també tindran poesia amb la III Jam Poètica dels Països Catalans el 29 de juliol, màgia amb el Mag Albert el dia 3 d’agost al teatre del Casal Montblanquí, cinema a la fresca el 17 d’agost i un concert dels montblanquins Marc Cubero i Xavi Nuez el 24 d’agost, a més de la jornada Wine&Music que organitza l’associació juvenil Barjaula el dia 14 d’agost a la gespa de la muralla de Sant Francesc.