L’espectacle de foc “Satanàs, l’àngel caigut” ha estat l’acte principal de la revetlla de Sant Joan a l’Espluga. Una combinació de foc, efectes sonors i visuals i l’actuació conjunta de tots els membres dels Diables de l’Espluga han protagonitzat l’estrena del format itinerant de l’espectacle.

Tot i la novetat, un dels moments més destacats s’ha viscut a la Plaça de l’Esglèsia amb la recuperació del descens de diables des del campanar de l’Església Nova, un dels elements que s’havia perdut en els darrers anys. Aquest acte de la revetlla ha començat en aquest mateix punt, la Plaça de l’Església, més tard del que estava previst, però amb poca afluència de públic.

Els Diables Kids han estat els protagonistes de la primera encesa de foc després d’una breu representació teatral. Els diables més petits de l’entitat han estat els encarregats de fer el correfoc pel carrer Lluís Carulla. El segon punt amb espectacle ha estat la rotonda del Casal, on el senglar ha tingut un trobament amb la figura de la mort. L’última ubicació, on s’ha posat punt i final a l’acte, ha estat la Plaça Montserrat Canals, abans però s’ha viscut la primera encesa dels diables adults de l’Espluga i també diverses representacions teatrals i l’aparició dels dos senglars i el francolí. En aquest punt també s’ha celebrat el bateig de les noves incorporacions dels Diables de l’Espluga.

Com és tradicional, el castell de focs, la lectura del manifest i l’encesa de la foguera han posat punt i final a un acte que, enguany, s’ha allargat durant més d’una hora i que ha aplegat centenars de persones, sobretot a la Plaça Montserrat Canals, punt en què s’hi han reunit més persones.