La Cultural Jordi Francolí i l’Ajuntament de l’Espluga han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per promoure i consolidar el festival Riubombori.

D’aquesta manera, l’administració local farà una aportació mínima anual de 800 € per a l’organitcació del festival, que serà de 1000€ en el cas de l’edició d’enguany per enfortir la base pressupostària del festival musical que se celebrarà l’1 de juliol al Jardí dels Francolins. Al document formalitzat entre les dues organitzacions, s’especifica que les dues parts cooperaran en àmbits vinculats a la cultura.

ÀUDIO: Jordi Torre, regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, justifica el nou conveni

ÀUDIO: Enric Mercadé, membre de La Cultural Jordi Francolí, exposa el sentit del conveni

Moment de la signatura del conveni de col·laboració (Foto: cedida)

Amb aquest nou conveni, el Riubombori amplia la llista de col·laboracions de les administracions locals i territorials que donen suport al festival. La Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través dels Serveis Territorials de Tarragona; el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Fundació Martí l’Humà – Tot Conca també donen suport al festival. Des de la primera edició, el Riubombori compta amb la col·laboració del Museu de la Vida Rural i de la Unió de Botiguers i Empresaris de l’Espluga.

ÀUDIO: Enric Mercadé detalla com es finança el festival

Finalment, el Riubombori 2017 també es finançarà amb el sistema de taquilla inversa, és a dir, el públic tindrà la possibilitat de fer una aportació econòmica en sortir del recinte, tot valorant la quantitat a aportar en funció de les propostes que ofereix el festival.