El Consell Comarcal de la Conca ha engegat una campanya per fomentar la recollida selectiva d’envasos lleugers a la comarca. La institució reparteix gratuïtament material per facilitar la recollida selectiva, com per exemple bosses per dipositar els envasos o embuts per a la recollida de l’oli vegetal. Aquest material es distribueix als punts d’informació que el Consell ubicarà a diversos pobles de la comarca.

La campanya arribarà a l’Espluga aquest divendres 23 de juny, a Vimbodí i Poblet serà aquest dimecres i a Sarral aquest dijous. Aquests punts d’informació ja s’han realitzat a Montblanc i a Santa Coloma de Queralt.

Aprofitant aquesta campanya per fomentar la recollida selectiva, el Consell Comarcal recorda que al contenidor groc només s’hi poden dipositar envasos com són les ampolles i garrafes de plàstic, llaunes, brics, taps, iogurts de plàstic, bosses de plàstic, capses de plàstic, xarxes de fruita, safates de porexpan, embolcalls de film, etc.
No es poden llençar la resta de residus que no són envasos encara que siguin de materials reciclables com les joguines, les galledes de plàstic, les canonades i mànegues de plàstic, etc., en aquests casos s’han de portar a la deixalleria. La resta de residus que siguin barreja de materials i no es puguin reciclar s’han de llençar al rebuig com és el cas del pal de fregar, raspall de dents, maquineta d’afaitar, bolígrafs, etc.