El bestiari montblanquí està d’estrena. Aquest passat dissabte es va presentar la restauració del Drac, el Drac vell, l’Àliga i les seves rèpliques en petit. Durant tres mesos, el taller reusenc Avall ha estat l’encarregat de restaurar les peces, que no havien patit mai una neteja a fons des de la seva creació fa 35 anys.

La restauració de les bèsties es va presentar aquest passat dissabte en un acte a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc. A l’acte hi va participar l’alcalde, Josep Andreu, així com dos dels companys que amb ells van crear l’any 1981 les bèsties: Francesc Pallissó i Genís Rosselló, que van explicar algunes anècdotes i històries de la creació de les bèsties.

ÀUDIO: Maite Gallardo, del Drac i Àliga, i  Aleix Vall, restaurador.

Aquests elements del seguici montblanquí s’havien reparat de manera puntual, però mai se n’havia fet una restauració a fons. L’àliga, per exemple, s’ha reforçat interiorment, s’ha creat un sistema de potes i s’ha substituït el visor per crear-ne un de nou integrat amb la policromia de la bèstia. També s’ha creat un colom que lluirà a les festes majors i per Corpus.

Al Drac nou i el vell, per la seva banda, s’han arranjat esquerdes i fissures i s’ha creat un sistema més pràctic per portar-lo amb més comoditat.També s’ha recuperat la policromia original. I les bèsties petites s’han millorat perquè els nens i nenes les puguin portar amb més comoditat.

La restauració del bestiari montblanquí ha estat finançada per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Montblanc.

L’acte es va tancar amb un concert vermut de gralles, on hi van participar les diverses colles de grallers de la vila. La colla del Drac i l’Àliga també va oferir diversos balls amb el bestiari restaurat.