La companya Endesa ha realitzat una inversió que permetrà estalviar temps en la localització d’avaries, i reduirà el temps d’interrupció del subministrament de les línies elèctriques als pobles de Montblanc, Pontils i Vimbodí.

El telecomandament d’avaries s’instal·larà a 21 punts estratègics del camp de Tarragona, beneficiarà gairebé 59.000 clients amb una inversió realitzada de 265.000 euros.

Què és el Telecontrol en línies elèctriques?

És un nou sistema que permet detectar les anomalies que es produeixen en qualsevol punt de les línies implicades, permet accionar a distància els dispositius de maniobra des del Centre de Control de Barcelona.

Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que detecta i aïlla els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant aparells de detecció. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients afectats.