L’Espluga de Francolí ja disposa del primer desfibril·lador públic ubicat a la paret lateral del pavelló del casal, davant de la piscina. L’aparell permet donar cobertura al mateix pavelló, la piscina, la zona esportiva del casalet, l’antic institut, la zona de la plaça del Casal i les escoles del municipi.

Dues entitats ja tenen desfibril·ladors a les seves seus.

No és el primer desfibril·lador que hi ha al municipi. La Unió Esportiva l’Espluga i el Col·legi Mare de Déu del Carme també tenen desfibril·ladors privats. Per tant, aquest seria el 3r desfibril·lador de l’Espluga, però el primer que és públic.

ÀUDIO: Joan Amigó explica que L’Espluga ja té 3 desfibril·ladors 

L’Ajuntament de l’Espluga va aprofitar la convocatòries de subvencions de l’any 2016 de la Diputació de Tarragona per presentar-hi la proposta. L’ajuntament afirma que estaran alerta si s’obra una convocatòria enguany, per proposar la instal·lació d’un altre desfibril·lador a la banda sud del poble.

ÀUDIO: Joan Amigó explica que la subvenció de la Diputació ha permès que l’Espluga tingui el primer desfibril·lador públic.