La brigada municipal està ultimant aquests dies les obres a la planta baixa de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de l’Espluga de Francolí, on s’ubicarà a finals de maig la nova seu de l’associació de veïns de la urbanització Carreras, juntament amb un nou espai per als Armats.

Les entitats rebran les claus aquest mes de maig.

Actualment l’associació de veïns de la urbanització Carreras té un despatx al casal, però necessiten un espai en condicions per poder guardar material propi. Aquesta entitat rebrà les claus del nou local aproximadament en 15 dies. Els Armats en canvi, tenen un espai a l’edifici de la llei de Barris que se’ls ha quedat petit i la setmana vinent ja podran traslladar el seu material a aquesta nova ubicació.

 

Joan Amigó, regidor de serveis municipals, destacava que «el fet que hi hagi entitats que utilitzin l’edifici ajudarà a que no es deteriori tant com s’està deteriorant en els últims anys».

ÀUDIO: Joan Amigó explica que el fet que estigui ocupat ajudarà al manteniment de l’edifici.

Les obres s’estan duent a terme a la planta baixa, on antigament s’hi trobava el despatx del Sargent, el cos de guàrdia, una sala comuna i el garatge. A l’interior, l’espai el divideix una porta de vidre que dóna accés als pisos, aquesta quedarà tancada i serà de fusta.

«L’Edifici es va comprar el 2015 per 214.000€»

L’Ajuntament va comprar aquest edifici al Ministeri de Defensa l’any 2015 per una quantitat de 214.000€, aquest pagament finalitza l’any 2019.

La intenció inicial era cedir-lo a INCASOL que hi havia d’habilitar pisos de protecció oficial, però el projecte està aturat des de fa anys. Ara l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga estudia arreglar aquests pisos amb contractistes locals de cara a l’any vinent.

ÁUDIO: Joan Amigo explica l’estat del projecte d’INCASOL.